Manuele therapie

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van je klachten te beoordelen. Zo kan hij voor elk lichaam een oplossing op maat voorstellen.

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn.

Voor welke klachten is manuele therapie geschikt?
Prestatie   Tarief

Zitting manuele therapie

Alle tarieven en voorwaarden

€ 52,50

klik hier
Hoofd- en nekpijn
Nek- en schouderklachten
Klachten tussen de schouderbladen met rib en borstpijn
Lage rugpijn
Frozen shoulder
Heup en liesklachten, beginnende heuparthrose
Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.


Vergoeding

Fysio- en manuele therapie worden beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Tot 18 jaar is vergoeding uit de basisverzekering mogelijk, daarna heeft u een aanvullende verzekering nodig om voor vergoeding in aanmerking te komen. Per verzekeraar is de hoogte van de vergoeding verschillend. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden.