Kinesiotaping

Kinesiotaping, ook wel Medical taping genoemd, is het toepassen van een bepaald soort elastische tape. Het is een methode om spieren te omzwachtelen. De methode, die oorspronkelijk in Japan in de jaren zeventig is ontwikkeld, kan bij problemen met betrekking tot de bewegingsfysiologie worden toegepast.

Anders dan bij het traditionele sporttape is deze tape rekbaar. De rekbaarheid bedraagt ca. 140% en is daarmee vergelijkbaar met die van de huid. Zo worden de spieren niet vastgezet, maar kunnen vrij bewegen, zonder dat zij meer kunnen uitrekken dan gewenst is. Hoe en waar getapet kan worden, is niet willekeurig. Fysiotherapeuten, verbandmeesters en (sport)masseurs zijn de aangewezen personen om deze verbanden aan te leggen.


Prestatie     Tarief
Aanbrengen kinesiotape

Alle tarieven en voorwaarden
€ 5,00

klik hier
Percutaneous needle electrolysis

Deze behandelmethode is effectief bij korte en langere bestaande klachten aan pezen, banden, spieren en gewrichten. Onder echogeleiding wordt er een naald in gebracht in het aangetaste gebied van b.v. de achillespees / hielspoor Daarna wordt er kortstondig een galvanische stroompje toegediend. Hierdoor vindt er een elektrolytisch effect plaats wat leidt tot een beter herstel aan spier-, weefsel- en zenuwherstel. Bij de meeste patiënten zijn 3 tot 4 behandelingen te samen met een oefenschema nodig om tot een volledig herstel te komen.


Prestatie     Tarief
Zitting PNE

Alle tarieven en voorwaarden
€ 55,00

klik hier